Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular

Ældrearbejde i Strandmarks Sogn

Mange i folkekirken, både præster, organister og kirke- og kulturmedarbejdere har arbejdet med gudstjenester for demensramte i masser af år, og det er dette arbejde, som Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter FUV har fået satspuljemidler at styrke.
Derfor er Rose Marie Tillisch fra Strandmarkskirken i Hvidovre blevet ansat som projektleder for det teologiske ældreområde. Der er tre forskellige spor i hendes opgaver for FUV. Hun skal for det første kortlægge mulighederne for samarbejde med kommunerne. Dernæst skal hun undersøge, hvordan gamle klosterhaver historisk er blevet brugt som sansehaver til inspiration for kirkegård og plejehjem. Og endelig skal hun lede en efteruddannelse for præster, organister og kirke- og kulturmedarbejde i det kirkelige ældrearbejde. Og det er nødvendigt at styrke indsatsen, mener hun.

”Vi er blevet markant flere ældre i Danmark, samtidig med at velfærdssamfundet er under afvikling. Derfor er vi nødt til at organisere os, så vi kan hjælpe hinanden. Kommunerne er meget opmærksomme på den ressource, der ligger i kirken, og vil gerne samarbejde, og det gælder om at finde gode modeller for det,” siger hun og understreger, at ældre har andre behov og orienterer sig anderledes end tidligere i livet. ”Mange bliver alene og har brug for kirkens fællesskab. Og de sidder med lange levede liv bag sig, der skal integreres i de nye sammenhænge."

På nedenstående billede har Rose Marie Tillisch inviteret Ida og Linus fra Strandmarkskirkens babysalmesangsgruppe med på plejehjemmet. Linus får lov at gå på omgang, og sådan en lille baby i favnen sætter en god snak i gang om dengang Karen, Henny, Evy og Vagn selv havde små børn. (Foto: Rose Marie Tillisch)

Klik her og læs artikel fra Helsingør Stift om arbejdet med ældre med demens.