Kirkehøjskolen

Folkekirkens Højskole i Hvidovre er et supplement til sognenes øvrige foredrag og studiekredstilbud. Et tilbud til alle, der har lyst til at vide mere om tro, kirke og kristendom.

Kirkehøjskolen er opstået som fælles idé blandt præsterne i kommunens fire kirker, bakket op af sognenes menighedsråd, der sammen udgør Kirkehøjskolens fundament og daglige ledelse.

Katharina von Bora, Reformationen og friheden

Foredrag ved sognepræst Rose Marie Tillisch

Onsdag den 6. september kl. 19.00-21.30 i Hvidovre Kirke, Magistergaarden, Hvidovre Kirkeplads 3.

Et stort antal kvinder, nonner, adelsdamer og borgerkvinder, gik aktivt ind for den teologi, der dannede grobund for Reformationen. De gjorde det med livet som indsats. (Arve)lovgivning, sædvane og patriarkalsk struktur vanskeliggjorde deres færd.

Katharina von Bora (1499-1552), som blev gift med Martin Luther er, sammen med de øvrige 11 nonner der flygtede fra cistercienserklostret Marienthron i 1523, stjerneeksempel. Nonnerne repræsenterede en bred vifte af fag: læge, sygeplejerske, apoteker, organist, kantor, lærer, ølbrygger, gartner og godsadministrator. De havde bestridt store embeder og arbejdsområder, mens de var nonner. Men de blev sat ud af spillet, da de kom ud af klostret til en virkelighed, der ikke tillod kvinder arbejde i det verdslige samfund. De gav nu ikke op af den grund! Så kom og hør om Katharina von Bora og nogle af hendes medsøstre og om deres kamp for Reformationen og friheden.

I pausen serveres fadøl og sodavand.

Arrangementet er gratis.